01/11: We blijven een dag langer in Tsitsikamma NP en maken vandaag enkele wandelingen in het park en heb weer serieus afgezien. In de namiddag mij stikkapot in de tent gelegd. De diaree is nu precies toch uit mijn lijf.

%%wppa%% %%slideonlyf=18%% %%align=center%%

02/11: Nog lekker ontbeten in Tsitsikamma NP en dan vertrekken we eerst richting Knysa om oesters te proeven. Dan naar de Safari Ostrich farm voor een rondleiding, men kan er ook struisvogelrijden, maar mijn gewicht was te hoog (limiet is 80 kg). Dan naar onze eindbestemming voor vandaag => Oudtshoorn. Lekker struisvogel gegeten in een restaurant. Slaapwel!

%%wppa%% %%slideonlyf=19%% %%align=center%%

03/11: We rijden van Oudtshoorn naar Hermanus. In de namiddag doen we de Township Tour in Zwelihle met Willy als gids. Dit was een krottenwijk en was gewoon afschuwelijk wat je daar zag en vies. Daar moest je ook niet alleen rondlopen de kans dat je daar ongeschonden uitkomt is klein. S’Avonds BBQ gedaan.

%%wppa%% %%slideonlyf=20%% %%align=center%%

04/11: Smorgens Whale Cruise gedaan. Dit was prachtig. Veel dolfijnen, walvissen en robben gezien. In de namiddag zijn we wijn gaan proeven in Morgenhof en Muratie in Stellenbosch.

%%wppa%% %%slideonlyf=21%% %%align=center%%

05/11: Vandaag trekken we naar onze eindbestemming: Cape Town. We beklimmen de Tafelberg. Normaal gezien gingen we met de kabellift naar boven maar deze was gesloten wegens te veel wind, dus … te voet. Weeral serieus afgezien. Ik ben letterlijk naar boven gekropen. Best wel hard als je niet veel gewoon bent, maar de beloning achteraf was mooi: prachtig uitzicht dat enkele mooie foto’s opleverd.

%%wppa%% %%slideonlyf=22%% %%align=center%%

06/11: Onze laatste volledige dag in Zuid-Afrika gaat in. We gaan naar Cape Point en Cape of Good Hope. Veel wind, zeer mooie foto’s gemaakt. S’Avonds lekker gegeten in Cape Town in een restaurant met Belgische eigenaars. Het einde van de reis is nabij. Ik ben mentaal opgeladen en fysiek uitgeput en heb hier een schitterende tijd beleefd. Slaapwel!

%%wppa%% %%slideonlyf=23%% %%align=center%%

07/11: In de voormiddag nog even wat gaan shoppen en winkelen in Cape Town en het District 6 museum bezocht. Onze vlucht richting Londen (Heathrow) vertrekt om 20u55, dus we zijn rond 18u30 in de luchthaven.

%%wppa%% %%slideonlyf=24%% %%align=center%%

08/11: Terug in België, het was geweldig !!!


Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho weergeven op een grotere kaart