13/07: Na een ganse nacht regen breken we onze tenten op en rijden verder naar Wabasso campground. We krijgen onderweg te maken met zeer slechte weersomstandigheden: veel sneeuw, hagel en regen. Onderweg iets gaan drinken en een hapje eten, tja wat moet men anders doen met zo’n weer. We zijn ook even gepasseerd langs het informatiecentrum aan de voet van de Athabasca glacier. Normaal gezien was er voor mij en Tine een wandeling gepland op de Athabasca gletsjer, maar dit ging niet door wegens het te slechte weer (morgen eventueel, als het weer beter is). S’avonds een lekkere biefstuk gegeten. Nu enkel onze, nog steeds, natte tent opzetten en naar bed in een lekkere vochtige slaapzak :-(.

%%wppa%% %%slideonlyf=34%% %%align=center%%

14/07: Als ontbijt maken we roerei, mmmm. Aaaahh, goed nieuws, het weer is opgeklaard vandaag. We rijden even van het kamp terug naar de Athabasca gletsjer. Om 10u30 wacht de lokale gids op ons om mij en Tine over de gletsjer te loodsen. De anderen van de groep hadden weinig interesse in een gletsjertocht en maken een alternatieve wandeling. De gletsjertocht was gewoon cool (letterlijk en figuurlijk) om te doen. De gids vertelt ons ook onder andere over het ontstaan van dergelijke gletsjer. Zonder gids is deze tocht echt niet aan te raden want de gletsjer bevat gevaarlijke en soms onzichtbare spleten van wel 40m diep. De laatste 3 reddingspogingen van slachtoffers zijn mislukt. Na de gletsjertocht wachten we op de rest van de groep in het informatiecentrum aan de voet van de gletsjer. Het was zeker nog 2u wachten op de rest van de groep en eten en drinken wat in het zonnetje op het terras. S’avonds merk ik pas echt dat ik goed verbrand ben in mijn gezicht van op de gletsjer te wandelen. Het avondmaal was een hamburger met rijst en groentjes. Sleep tight …

%%wppa%% %%slideonlyf=35%% %%align=center%%

15/07: We komen aan op onze nieuwe campground aan de voet van Mount Robson: Robson Meadows. We hebben vandaag ook een boottochtje gedaan met een kano op een meer hier in de buurt. Haha, het was hilarisch om Bettina en Katrien bezig te zien in de kano. Sturen lukte niet echt, in het midden van het meer is dit niet echt een probleem, maar wel als je terug moet aanmeren aan de steiger. Hier liep het volledig mis :-).

%%wppa%% %%slideonlyf=36%% %%align=center%%

16/07: Stevig ontbijt binnenwerken om sterk te staan voor een zware tocht van maar liefst 36km!!! We volgen het Berg Lake trail. Het is een stevige maar zeer mooie wandeling en komen uiteindelijk uit aan Berg Lake aan de voet van Mount Robson waar ook 2 gletsjers in uitmonden. Op de terug weg is het zweten, puffen en blazen. S’avonds als beloning cheeseburgers klaargemaakt, na zo’n tocht kan je best wel wat calorieën gebruiken.

%%wppa%% %%slideonlyf=37%% %%align=center%%

17/07: Vandaag hebben we veel tijd in de wagen doorgebracht. Het is immers een tocht van ongeveer 500km van Mount Robson richting Revelstoke. Het eerste deel zit Marleen aan het stuur en ik val als co-piloot als een blok in slaap. Onderweg maken we verschillende tussenstoppen en passeren we langs een ijssalon. Ik bestel me een ijskreem met de grote van een goeie vuist (mokka + chocolade), mmmm. S’vonds komen we aan op de eindbestemming van de dag, het Frontier Motel. Zaaaaaalig, terug een lekker comfortabel bed onder mijn gat. S’avonds gegeten in het resataurant van het Frontier Motel. Na het avondmaal besluiten we om nog met enkelen tot in Revelstoke City te rijden om een terrasje te doen. Leuk koppel ontmoet uit Toronto (Canada, Ontario). Zelf heb ik maar 1 cocktail gedronken, want ik ben de chauffeur van dienst :-).

%%wppa%% %%slideonlyf=38%% %%align=center%%

18/07: Vandaag heb ik waarschijnlijk het meest calorierijke ontbijt gegeten van de hele reis. Een steak met patatten, eieren en toast gegeten. We hebben een trail op Mount Revelstoke gedaan. Bij aankomst komen 100-den muggen ons al tegemoet. We passeren onder andere aan Eva Lake en Jade Lake. S’avonds iets gaan drinken in het motel en enkele stevige cocktails geprobeerd waaronder een Ceaser cocktail met tabasco. Bij de eerste slok branden mijn smaakpapillen volledig weg en komt er rook uit mijn neusgaten :-).

%%wppa%% %%slideonlyf=39%% %%align=center%%

19/07: Alweer een ontbijt binnengespeeld om “U” tegen te zeggen. 3 grote en dikke pannekoeken, 2 spiegeleieren en aardbeien + slagroom. Illecillewaet campground is onze bestemming vandaag. Onderweg stoppen we nog bij de “Giant Cedars Boardwalk” en de “Skunk Cabbage Boardwalk”. In de gietende regen komen we toe op de campground. Snel tenten opgezet. Stevige wandeling gedaan. Het gaat niet zo goed met mijn rechterknie, precies een spier verrokken ofzo, laten we hopen dat het morgen beter gaat.

%%wppa%% %%slideonlyf=40%% %%align=center%%

Deel 3