Reisgenoten:

  1. Jago Mulder (reisbegeleider)
  2. Kenny de Kerf
  3. Davy de Schrijver
  4. Christine Verroens
  5. Kenny Hendrickx
  6. Tineke Lowyck
  7. Miranda Roelse
  8. Katrien Swerts
  9. Bettina van de Steen
  10. Marleen van Eester

07/07: Vertrek om 15u30 op Zaventem. Eerst vliegen we, gedurende 1u, richting Londen om daar over te stappen. 2u moeten we hier wachten op onze volgende vlieger, maar de tijd vliegt voorbij. We vliegen vanuit Londen verder naar Calgery, onze eindbestemming. De vlucht van Londen naar Calgery duurt ongeveer 8 – 9u. We landen uiteindelijk rond 20u lokale tijd in Calgery.

Na het ophalen van de bagage gaan we opzoek naar onze huurwagens die zich nabij de luchthaven bevinden. Het zijn 2 Dodge Grand Caravans, een witte en een zilvere. De witte word mijn voertuig voor de komende 3 weken.
We rijden naar onze eerste slaapplaats, een jeugdherberg (Banff Alpine Centre), in Banff. Het is reeds pikdonker als we ter plekke aankomen. Snel uitpakken en dan naar bed.

08/07: Om 8u30 zitten we al aan de ontbijttafel en bespreken we wat we deze dag gaan doen. We verkennen Banff en enkele mooie uitzichtpunten in de streek. We zijn al heel wat beestjes tegengekomen: soort van berggeit, herten en we hebben zelfs een beer zien wegspurten in de bosjes tijdens een korte wandeling aan Lake Minnewanka. S’avonds hebben we lekker gegeten in een Mexicaans restaurant in Banff waar de drankjes worden geserveerd in confituur potten.

%%wppa%% %%slideonlyf=29%% %%align=center%%

09/07: We pakken ons boeltje in en rijden naar onze eerste kampplaats. Onderweg maken we een stevige wandeling in Sunshine Meadows van ongeveer 6u. S’avonds in het kamp hebben we zelf ons potje gekookt. (Salade + zalm + aardbeien)

%%wppa%% %%slideonlyf=30%% %%align=center%%

10/07: Vandaag hebben we een stevige gemaakt aan Lake Louise. Onder andere zijn we langs de Small en Big Beehive (berg lijkt op een bijenkorf) gepasseerd. Hier heb ik serieus afgezien aan mijn kniëen in het afdalen. Zeer mooie landschappen gezien vandaag, het was de moeite waard. S’avonds heeft onze begeleider (Jago) spagetti gemaakt, mmmm. Slaapwel ….

%%wppa%% %%slideonlyf=31%% %%align=center%%

11/07: We trekken verder richting onze volgende slaapplaats, de Waterfowl Lake campground. Na aankomst zetten we eerst onze tentjes recht en maken ons klaar voor een wandeling aan Helen Lake. Het is een wandeling met redelijk steile hellingen maar is toch minder zwaar als deze in Lake Louise. Tijdens de wandeling spotten we terug een beer tussen de bomen. Ik heb net geen tijd genoeg om een foto te maken, verdorie toch … . Na de wandeling kunnen we genieten van een lekker buffet in een nabij gelegen Motel (The Crossing).

%%wppa%% %%slideonlyf=32%% %%align=center%%

12/07: Vandaag volgen we een parcour dat enkel Jago kent. Het staat niet echt ergens beschreven. We noemen het gewoon de Jago Trail. Sommige stukken zijn redelijk steil en niet zonder gevaar. Het is een zeer technisch parcour. Eenmaal we halfweg zijn begint het te regenen, hagelen en sneeuwen. Het is koud en er steekt een stevige wind op. Er zijn er enkelen die het tamelijk moeilijk hebben met het lastige parcour en de weersomstandigheden. Ik bloei helemaal open en geniet van deze mooie uitdaging. Onze kleren zijn bij aankomst zeiknat, inclusief onze wandelschoenen die moeilijk te drogen zijn in dit vochtige weer. S’avonds kunnen we op onze campground toch een vuurtje stoken en krijg ik mijn schoenen toch grotendeels droog. Vandaag ging het toch al veel beter met de kniëen. Slaapwel …

%%wppa%% %%slideonlyf=33%% %%align=center%%

Deel 2